fbpx

5 verrassende boeken over Japan

pexels-belle-co-402028Tokio 2020: Japan in de kijker

Japan, het land van de rijzende zon, spreekt tot ieders verbeelding. Wij zetten vijf verrassende boeken over Japan in de kijker. Zo dompel je je helemaal onder in sfeer van dit intrigerende en fascinerende land met de Olympische Zomerspelen in Tokio als achtergrond. 
Haruki Murakami – Norwegian Wood

Haruki Murakami is een van de populairste maar ook controversieelste Japanse auteurs. Zijn boeken zijn wereldwijde bestsellers en worden vertaald in 50 talen. Zijn stijl is te omschrijven als humoristisch en surrealistisch. Hij wordt regelmatig getipt als kandidaat voor de Nobelprijs voor de Literatuur.

Norwegian Wood is een indringend verhaal over romantiek en volwassenheid, over de onmogelijke en dappere liefde van een jonge man.

Yutaka Yazawa – Dit is Japan

Dit is Japan is geïllustreerd met prachtige foto's en tekeningen en neemt je mee naar het land van kimono's, kersenbloesems en kintsugi, maar laat ook zien waar baanbrekende manga, nieuwe whisky's en revolutionaire robots worden geproduceerd. Ontdek wat Japanners doen: drink sake, ga lekker naar buiten, wees aardig voor je buren en vind balans in je drukke bestaan.

De Japanse keuken

Singleton Hachisu ontrafelt het mysterie van de Japanse keuken door haar kennis van ingrediënten, benodigdheden en de essentiële technieken met elke thuiskok te delen. Met verse producten die te verkrijgen zijn op de markt en in de toko, maar ook vaak bij de supermarkt, bereid je eenvoudig de lekkerste gerechten.

De Japanse kunst van het leven

De Japanse cultuur heeft haar wortels in de boeddhistische traditie en staat bekend om haar integere en bedachtzame levensvisie. Van ikigai (op zoek gaan naar betekenis in je leven) via shinrin-yoku (jezelf onderdompelen in de natuur) tot ikebana (de kunst van het bloemschikken). Ontdek de Japanse kunst van het leven inspireert je om mindful te leven, tevredenheid te vinden en meer te doen met minder.

Paulien Cornelisse – Japan in honderd kleine stukjes

Paulien Cornelisse houdt al jaren een Japanverzameling bij. En die verzameling ziet nu voor het eerst het licht in Japan in honderd kleine stukjes, een prachtig vormgegeven boek. Pauliens collectie bestaat uit dingen die ze weet over Japan. Soms zijn het vondsten die ze deed tijdens haar reizen en verblijven in het land, onder meer voor haar VPRO-serie Tokidoki. Soms zijn het opmerkelijke feitjes. En omdat ze het nu eenmaal niet laten kan, zitten er in haar verzameling ook veel schitterende observaties van de Japanse taal.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://blog.fnac.be/