fbpx

Fan van de koers? Wij ook!

round-585247_640Fan van de koers? Wij ook!

Koersfanaten kunnen opnieuw hun hartje ophalen want jawel, het wielerseizoen is volop losgebarsten. Elk jaar brengen de voorjaarsklassiekers zoals de Ronde Van Vlaanderen en Parijs Roubaix duizenden mensen op de been. Supporteren langs het parcours zit er momenteel niet in, maar gelukkig kan je de koers ook thuis beleven. En dat niet alleen op tv! We verzamelen de beste wielerboeken die niet mogen ontbreken in de boekenkast van de koersliefhebber.

2020: wat een wielerjaar!

Het jaar 2020 wordt er eentje om nooit te vergeten. En niet alleen door corona. Het werd ook een onvergetelijk wielerjaar. Na de Omloop als prille proloog en de noodgedwongen lockdown volgde één langgerekt en knotsgek seizoen van augustus tot november, met de Strade Bianche in de blakende hitte en de Ronde onder de vallende bladeren.

Wat een wielerjaar! vertelt dit ongeziene verhaal, maand per maand, koers per koers. Een aangrijpend relaas van grote en kleine momenten, waarin de veerkracht en creativiteit van de organisatoren, de renners en de wielerfans centraal staan.

Top 1000 van de Belgische wielrenners

Een must voor de echte wielerfans. In Top 1000 van de Belgische wielrenners, een meer dan 500 pagina's tellende boek vind je lange en korte verhalen over de echte vedetten van het wielrennen, maar ook over de vele andere renners die hun rol speelden in het peloton. Over vallen en opstaan, triomfen en tragedies, maar ook over de technische evoluties binnen het wielrennen.

Mythische cols

Ontdek de 30 meest legendarische wielercols verzameld in één boek met schitterend beeldmateriaal, de perfecte beschrijving van de moeilijkheidsgraad en met nieuwe verhalen. Geniet van de Tourmalet, de Stelvio en de Galibier zoals je die nog nooit eerder zag. De zwaarste beklimmingen zijn de mooiste ervaringen en het boek Mytische cols laat je elk stukje mee beleven, of je er nu zelf op uit trekt of gewoon in gedachten mee fietst.

Het wonderjaar van Wout

Wout van Aert is overal. Na zijn horrorval in de Ronde van Frankrijk in 2019 maakte hij een verbluffende comeback. In Het wonderjaar van Wout keer je terug naar de spannende uren aan de operatietafel, het herstel en zijn onvermoeibare doorzettingsvermogen. In 2020 won hij de prestigieuze klassiekers Milaan-San Remo en de Strade Bianche. Ook dit jaar is Wout van Aert opnieuw in bloedvorm. Zijn recente overwinning in Gent-Wevelgem toont aan dat hij barst van talent.

VDB Forever

Frank Vandenbroucke (1974 – 2009) was misschien wel het enfant terrible van het Belgische wielrennen, maar ongetwijfeld een van de meest getalenteerde die ons land gekend heeft. Meer dan 10 jaar na zijn dood spreekt hij nog steeds enorm tot de verbeelding. In het boek VDB Forever brengen kunstenaars en auteurs hulde aan de memorabele pédaleur de charme.

Coming soon: Sven Nys 2.0

Binnenkort verschijnt het nieuwste boek van Sven Nys, die na een succesvolle carrière als veldrijder, alles behalve stilzit. Hij is ploegmanager van een veldritploeg, ambassadeur van een fietsenconstructeur en een veelgevraagde commentator en analist bij wielerwedstrijden en sportuitzendingen. In zijn boek Sven Nys 2.0 vertelt hij hoe hij na zijn topsportcarrière een nieuwe wending geeft aan zijn leven. Het boek verschijnt op 1 juni.

 Andere aanraders

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://blog.fnac.be/