fbpx

Gamer, Geek, welk verschil?

Gamer ? Geek ?

Al gehoord van Fortnite, Minecraft of Mario Bros, het legendarische mannetje met de snor?
Dan maak je heel waarschijnlijk deel uit van de gaming community.
Of je nu af en toe gamet of een professionele gamer bent, het belangrijkste is dat je het juiste materiaal kiest.
Een woordje uitleg bij het gamen. 

Op internet zie je vaak deze twee termen verschijnen zonder echt het verschil te kennen tussen de twee. Nochtans verwijzen ze naar twee verschillende groepen van mensen.

Laten we beginnen bij de basis. Game is het Engelse woord voor videospel. De gamingwereld groeide uit tot een community waar je alle soorten spelers vindt: casual gamers (occasionele spelers), hardcore gamers (gepassioneerde spelers) en pro gamers (professionele spelers). Voor die laatste categorie wordt e-sport (elektronische sport) tegenwoordig erkend als een volwaardige sport.

Er bestaan internationale competities voor spelers die elkaar alleen of in teamverband bekampen. Deze tornooien worden vaak gefilmd en via streaming speciaal voor de liefhebbers uitgezonden op internet. Gamen doe je op een console, pc of gsm.

 De Gamer

Een gamer speelt videospelletjes, ongeacht hoe hij dat doet. De heersende opvatting dat gamers niet van hun scherm weg te slaan zijn, klopt niet. Er bestaan er, maar dat geldt niet voor iedereen. Een gamer speelt voor de fun, het is een hobby. Vaak heeft hij een voorliefde voor een welbepaalde wereld (rollenspel, platform enz.). Zijn omgeving denkt dat hij een computernerd is. Niet dus. Veel liefhebbers kunnen wel goede raad geven, maar dat geldt niet voor de meeste gamers.

Maar geen paniek, de gamingexperts van Fnac geven een antwoord op al je vragen en helpen je het geknipte materiaal te kiezen.

 De Geek

Een Geek kan ook een gamer zijn maar is nog meer gebeten door de microbe. Hij heeft een uitstekende kennis van een bepaald domein, maar niet per se van het gamen. Het kan gaan over informatica, sciencefiction, fantasy, mechanica of zelfs postzegels! Zijn passie kan al snel een obsessie worden. En de kans is groot dat hij in contact komt met community's op de sociale netwerken met dezelfde passie. De naam verwijst dus niet enkel naar gamers, in tegenstelling tot wat mensen denken. 

 Welk materiaal om te evolueren in het gamen?

Een gamer kan spelen op consoles, vaste pc's of laptops. Sommige gamers kiezen voor een smartphone om hun favoriete game te spelen, omdat de kwaliteit er steeds beter op wordt.

Naargelang je profiel (hobby, passie, pro) zal de computer of spelconsole nooit dezelfde impact hebben. Het budget van een gepassioneerde gamer zal altijd veel groter zijn. Een gamer zal spelcomfort heel belangrijk vinden en kiezen voor een kwaliteitsvolle stoel die aangenaam zit. En dat komt dan weer goed uit voor de rug, die het hard te verduren krijgt bij een langdurige zithouding. 

En ook het toetsenbord, de muis en de joystick zullen, naargelang de gespeelde games, belangrijk zijn voor het comfort van de gamer. De vloeiende bewegingen waar ze garant voor staan, zijn niet te onderschatten. Sommige spelers zullen ook een headset, liefst met microfoon, nodig hebben zodat ze online kunnen communiceren met andere spelers. Er bestaan heel veel modellen op de markt. We raden er een aan met noise canceling. Kies ook voor een headset die goed om de oren zit. Een oncomfortabele headset met de verkeerde afmetingen kan al snel leiden tot lichte hoofdpijn. 

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://blog.fnac.be/