fbpx

Fotografietips voor kinderen

pexels-artem-podrez-6941451Fotografietips voor kinderen

Selfies nemen, filmpjes maken, een drone de lucht in sturen... kinderen zijn er dol op en leren het spelenderwijs en verrassend snel. Experimenteert jouw kind graag met de camera van je smartphone of met je 'grote mensen fototoestel'? Wij bundelen een paar nuttige tips om je kind te leren fotograferen.  


Kies de juiste camera

Een kindercamera moet in de eerste plaats gemakkelijk in gebruik zijn. En o ja, liefst ook robuust, schokbestendig en waterdicht. Sommige kindercamera's kunnen veel meer dan enkel leuke foto's maken: in- en uitzoomen, belichting instellen, effecten toevoegen enz...

De instantcamera's van Instax bestaan in speelse kleurtjes. Het grote voordeel: met één druk op de knop komen de foto's onmiddellijk uit de camera.

Grotere kinderen kunnen gerust aan de slag met een eenvoudige systeemcamera of een compacte camera. Het zijn lichte camera's met alle essentiële basisfuncties, prima om overal mee naartoe te nemen. 

Of wat dacht je van een drone om spectaculaire luchtbeelden te maken of een action cam om de gekste avonturen op te nemen? Of beter nog: een vlog camera om te gebruiken voor TikTok of YouTube-filmpjes?

Ga samen op stap

Trek de natuur in en zoek samen naar vlinders of lieveheersbeestjes. Ook in de stad kunnen ze mooie foto's maken van gebouwen, parken of straatartiesten. 

Is jouw kind gebeten door sport? Ga naar het sportveld in de buurt en maak close-ups in het skatepark of de speeltuin. Zoek een plek of een activiteit die je kind zelf leuk vindt. Op die manier prikkel je hun creativiteit. Wedden dat het mooie plaatjes oplevert? 

Laat ze experimenteren

Moedig je kind aan om te experimenteren: laat ze verschillende perspectieven uitproberen. Je kan ze dan meteen het kikkerperspectief en het vogelperspectief uitleggen. 

Kinderen zien de wereld ook anders dan volwassenen. Laat ze foto's nemen vanaf de hoogte waar zij zelf staan. Of maak een panoramafoto vanop een draaimolen. Varieer en experimenteer en je zal versteld staan van de resultaten.

Leer ze de kneepjes van het vak

Leer om te beginnen je kinderen de camera recht te houden. Het is handig om eerst met de automatische stand van de camera te werken. Leer ze in- en uitzoomen, wat ze kunnen doen met de flitser en of ze de camera best horizontaal of verticaal vasthouden in verschillende situaties. 

Eenmaal ze die kneepjes onder de knie hebben, kunnen ze experimenteren met de witbalans, de macrostand, de belichting enz...

Bewonder de resultaten

Een eigen fotoboek maken met de mooiste en creatiefste foto's mag natuurlijk niet ontbreken. Laat je kind zelf de foto's selecteren en een fotoboek samenstellen via Fnac Fotoservice. Of maak samen een gepersonaliseerd geschenk voor oma of opa met de grappigste en liefste foto's die je kinderen zelf gemaakt hebben. 

Wil je je foto's liever afdrukken? Dat kan, je vindt fotoprinters in alle formaten, van draagbaar tot iets groter formaat.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://blog.fnac.be/