fbpx

Weet jij echt álles over Star Wars?

pexels-sami-abdullah-7359476Star Wars Day

4 mei is een feestdag voor de fans van Star Wars. Deze datum is niet toevallig gekozen: het is een woordspeling op de bekendste oneliner uit de filmreeks 'May the Force be with you' die voor de gelegenheid wordt omgedoopt tot 'May the Fourth be with you'. Wij onthullen vandaag 4 verrassende weetjes over de immens populaire filmreeks van George Lucas, speciaal voor de Star Wars-freaks op Star Wars Day!

Geluidjes tijdens de vechtscènes

Tijdens de opnames van "The Last Jedi" (2017) kon actrice Laura Dern (Admiral Holdo) het niet laten om "pew pew" te zeggen tijdens scènes waarin ze aan het schieten was. Als je goed kijkt, zie je haar mond bewegen tijdens de scène waarin ze schiet op C'ai Threnalli. George Lucas had al eerder hetzelfde probleem in de films met Ewan McGregor, die dwangmatig de typische geluidjes van zijn lightsaber nadeed.

Star Wars Lightsabers

De Ewoks spreken Tibetaans

De Ewoks, de schattige, harige wezentjes van de bosmaan van Endor, spreken een combinatie van Tibetaans en Nepalees. Deze taal werd gecreëerd door de geluidsontwerper van Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983), Ben Burtt.

Star Wars films

Yoda was bijna een echt aapje

Volgens Star Wars expert J.W. Rinzler was George Lucas oorspronkelijk van plan om Yoda te laten spelen door een aap, echt waar. Hij had een begeleider ingehuurd om een kapucijnaapje te trainen om een Yoda-masker en een wandelstok te dragen. Maar eenmaal op de set deed de aap gewoon zijn masker af, keer op keer. Dus werd het personage snel veranderd in een pop, ingesproken door Frank Oz.

Star Wars figuurtjes en gadgets 

Het geluid van een TIE Fighter is eigenlijk een olifant

Om het motorgeluid van het TIE-gevechtsvliegtuig te creëren, combineerde het productieteam de roep van een olifant met het geluid van een auto op nat asfalt. Dat klinkt al een stuk minder bedreigend als je het achteraf bekijkt!

Star Wars Lego

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://blog.fnac.be/