fbpx

Azimut 4: Zwarte wolken, witte sluiers - Lewis Caroll op speed

wl1200hp1200q85_Azimut4_cover-copie

 Veel zotter wordt het niet. Jazeker, er zijn de grote existentiële vragen, maar die worden gesteld in zulk een excentrieke en tegelijk fabelachtige wereld, dat u wellicht denkt dat er een hoek af is bij dit auteursduo, de Fransozen Andrea en Lupano. En maar goed ook, want wie wil nu nièt eventjes naar een andere planeet verdwijnen? Pietje de dood, reuzen, sprekende vogels op sandalen, zandgodinnen, jankende konijnen, trillende tijdparkieten,… Maar ook wezens die enerzijds uit Harry Potter en anderzijds uit hardcore SM-clubs zijn ontsnapt: De fantasy-reeks Azimut herbergt ze allemaal.

Het verhaal vertellen zou te veel tijd in beslag nemen, want zelfs na vier delen kost het moeite om door de bomen het bos nog te zien. Maar het komt neer op vreemde tijdsgewaarwordingen, oorlogen tussen koninkrijken, een queeste en heel wat gefilosofeer.
Bereidt u flink voor: deze reeks is érg onvoorspelbaar. De scenarist lijkt soms niet te weten welke rol hij voor al die ontelbare hoofdpersonages nog in petto heeft en verliest soms de pedalen. Idem voor u, lezer. Maar laat het de pret niet drukken. Want als het even tegenzit, is er nog tekenaar Andrae die, getuige zijn eerder werk (Mechanisch land, Hartenvreter) op zijn best is wanneer hij zotte mechanische universa uit zijn tekenpen wringt.

Titel : Azimut 4: Zwarte wolken, witte sluiers
Auteur : Lupano & Andréae
Uitgever : Daedalus
ISBN : 9789088109751
Verschijningsdatum : april 2019


...

Zwarte wolken, witte sluiers - gekartonneerd - Lupano, Jean-Baptiste Andreae, Boek Alle boeken bij Fnac

Fnac: Deel 4, Zwarte wolken, witte sluiers, Lupano, Jean-Baptiste Andreae". Levering bij je thuis of in de winkel en -5% korting op alle boeken. Koop nieuw of tweedehands .

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://blog.fnac.be/