fbpx
Fnacultuur Fnacultuur Fnac, volg je nieuwsgierigheid

Strips

Biografie van oorlogsheld Alan Turing

Turing
Hij wist de Enigma-code van de nazi's te kraken en hielp zo W.O. II in het voordeel van de alliantie te beslechten. Heel even was hij een held, tot begin jaren vijftig zijn geaardheid aan het licht kwam, hem experimentele chemische castratie wachtte, zijn lichaam aftakelde en hij zelfmoord pleegde door het eten van een in cyanide gehulde appel. Of was het toch een zet van de Britse geheime dienst die hem als een veiligheidsrisico beschouwde?
De Duitse stripmaker Robert Deutsch was zo geïntrigeerd door het levensverhaal van Alan Turing, alsook dat de eerste film uit 2001 (met Cate Blanchett) hem doodzweeg, dat hij zijn eigen stripbio wilde maken.

Het resultaat is een 192 pagina's groot en dik, koffietafelboek-achtig werk dat opvalt door de aparte acryltekeningen. Deutsch focust zich niet zozeer op de Enigma-Code die Alan en zijn team kraakten, eerder op diens persoonlijk leven. Hoe hij in die tijd, toen homoseksualiteit in Groot-Britannië verboden was, zich tot de herenliefde richtte, hoe excentriek, geniaal en naïef hij wel niet was en hoe zijn lichaam transformeerde na de chemische castratie. Een knap debuut. 

Titel : Turing
Auteur : Robert Deutsch
Uitgever : Concerto
ISBN : 9789493109018
Verschijningsdatum : maart 2019


...

Turing - gekartonneerd - Robert Deutsch, Boek Alle boeken bij Fnac

Fnac: Turing, Robert Deutsch". Levering bij je thuis of in de winkel en -5% korting op alle boeken. Koop nieuw of tweedehands .

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://blog.fnac.be/