fbpx

De laatste farao - Blake en Mortimer 2.0

De laatste farao

 Wat een team. François Schuiten, tekenaar van De Duistere Steden, sloeg de handen ineen met regisseur Jaco Van Dormael (Toto Les Héros, Le Huitième Jour, Mr. Nobody) en de tot in Hollywood bewierookte illustrator Laurent Durieux. Het resulteerde zonder enige twijfel in het meest excentrieke Blake en Mortimer-album ooit.


Het decor? Brussel. Het jaar? Een verre toekomst. De hoofdrolspelers: Een fel verouderde Blake en Mortimer. In De laatste farao stoot Mortimer in een ingestort gewelf van het Brusselse justitiepaleis op vreemde hiërogliefen en het oorspronkelijke kantoor van Joseph Poelaert, de architect van het Justitiepaleis. Wanneer bij het openen van een toegang een ijskoud en iriserend licht van onbekende oorsprong vrijkomt, nadert een apocalyps. In geen tijd wordt Brussel een hellhole. Het leger geeft het bevel de stad te verlaten. Wat volgt is een desolaat beeld van de Belgische hoofdstad. Het Atomium is afgebrokkeld, overal liggen autowrakken opgestapeld en de natuur eist opnieuw zijn plek in. In de wateren rond Grote Markt duikt zelfs een dinosaurus op.

Wanneer de dreiging steeds toeneemt, spelen de Britten met het idee een kernbom op Brussel af te vuren…
Apart is dit verhaal zeker. Knap getekend en formidabel ingekleurd. Inkleurder Durieux werkte er twee jaar aan en was na afloop duidelijk: "Goed voor één keer". Voor Schuiten, die in dit verhaal al zijn favoriete thema's tegenkomt, is dit mogelijk zijn afscheidsalbum.

Titel : De laatste farao
Auteur : 
François Schuiten, Gunzig & Van Dormael
Uitgever : Blake en Mortimer
ISBN : 9789067370912
Verschijningsdatum : mei 2019


...

De laatste farao - paperback - François Schuiten, Gunzig, Van Dormael, Boek Alle boeken bij Fnac

Fnac: De laatste farao, François Schuiten, Gunzig, Van Dormael". Levering bij je thuis of in de winkel en -5% korting op alle boeken. Koop nieuw of tweedehands .

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://blog.fnac.be/