fbpx

De ‘witte pest’ heeft tanden

GungHo

 Met het post-apocalyptische Gung Ho leverden de Duitsers Thomy von Kummant en Benjamin von Eckartsberg een hit af. Op eerst zicht lijkt hun vijfluik (waarvan zopas het voorlaatste deel verscheen) op een eerder klassieke horror. Zijn setting is namelijk die van een post-apocalyptische aarde die gedomineerd wordt door Rippers, een soort sneeuwwitte aapachtigen die bij de sporadisch overgebleven, in goed beveiligde kolonies teruggetrokken mensen bekend staan als agressieve menseneters. 

Maar in feite is deze mini-reeks eerder een coming of age over tieners in crisissituaties. In de woorden van scenarist von Eckartsberg: "De Rippers houden een constante dreiging aan en hun moordlust is ongezien, maar ze zijn slechts de katalysator voor wat er in de kolonie gebeurt. Daar leert een groep tieners in zware omstandigheden omgaan met niet alleen hun eigen volwassenwording, maar met ook de dubbele moraal van de volwassenen rondom hen."
Het stopt niet bij de dubbele moraal van de volwassenen die hen binnen de koloniemuren in het gareel houden, en de Rippers aan de andere kant van de muur. Er is een derde vijand: als tiener stijf staan van de hormonen in je lijf én tegelijk bewapend zijn.
Twee tiener-hoofdrolspelers, Archer en Zack, bekleden een weinig benijdenswaardige positie in deze ingenieuze, spannende, originele en erg knap en wervelend getekende titel. Aanrader.

Titel : Gung Ho 4: Woede
Auteur : Thomy von Kummant & Benjamin von Eckartsberg

Uitgever : Silvester
ISBN : 9789463065962
Verschijningsdatum : november 2019


...

Woede - gekartonneerd - Thomy Von Kummant, Benjamin Von Eckartsberg, Mariella Manfré, Boek Alle boeken bij Fnac

Fnac: 4: Woede Deel 4, Woede, Thomy Von Kummant, Benjamin Von Eckartsberg, Mariella Manfré". Levering bij je thuis of in de winkel en -5% korting op alle boeken. Koop nieuw of tweedehands .

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://blog.fnac.be/