fbpx

Feministische western

Vuurregen
De Genkse uitgevrij Daedalus verwacht veel van deze in hun ogen 'feministische western'. Een vrouw -of beter: een furieuze, schietgrage ex-prostituée met een ingenieus plan- neemt daarin wraak op enkele rijke, machtige mensen die haar en haar moeder als kind op wrede wijze behandelden.
Fransman Laurent Astier springt via een niets aan duidelijkheid te verstane flashback van verleden naar het heden om slechts druppelsgewijs de daden van hoofdrolspeelster Emily te verklaren en te verantwoorden. Net die verteltechniek, waarin hij zijn lezers op het verkeerde been zet of voortdurend vragen blijft oproepen, maakt van dit eerste deel (van 5) van deze wraakstrip een interssant geheel. 

Maar Het venijn is meer dan dat. Met de komst van de Pinkertons, oftewel het befaamde detective agentschap dat indertijd bekend stond als het grootste ter wereld, krijgt het verhaal meer cachet. 

Astier kent zijn westernklassiekers uit zowel de Zevende als Negende Kunst als geen ander, maar gebruikt het enkel om een commerciëlere, leesbaardere reeks af te leveren. 

Knipogen naar andere bekende westerstrips zijn er als vanouds. De opmerkzame lezer zal referenties zien naar zowel Blueberry als Yakari. Een veelbelovend eerst deel. 

Titel : Vuurregen
Auteur : Laurent Astier

Uitgever : Daedalus
ISBN : 9789463940559
Verschijningsdatum : december 2019


...

Vuurregen - paperback - Laurent Astier, Boek Alle boeken bij Fnac

Fnac: Deel 1, Vuurregen, Laurent Astier". Levering bij je thuis of in de winkel en -5% korting op alle boeken. Koop nieuw of tweedehands .

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://blog.fnac.be/