fbpx

Grootmeester van het detail

Rusty-Brown

 Hij heeft er jaren aan gewerkt, maar de grootmeester van de detailkunst is terug. Dit keer met een vuistdik boek (352 pag.). Rusty Brown is de naam, en met deze beeldroman lijkt de Amerikaan Chris Ware qua verhaalstructuur en opmaak terug te keren naar zijn debuut Jimmy Corrigan. 

Het boek laat enkele levens dooreen lopen, allen passanten en/of bekenden die elkaar geregeld ontmoeten. Maar wat er werkelijk in hen omgaat?
Als eerste is er Rusty Brown zelf, een achtjarige die met poppen speelt, bij het minste op huilen slaat en zichzelf superkrachten toefluistert. Zijn vader, de tweede in rij, geeft les op Rusty's school en lijkt uitgeblust in leven en werk. Verder worden nog de zwarte juffrouw Cole en de pester van Rusty belicht, alsook auteur Ware zelf. Hij voert zichzelf op als de eigenaardige tekenleraar in de school waar alle personages samenkomen.
Ware heeft zijn aparte vertelstijl op dezelfde hoogte gebracht als zijn pagina-opmaak, wat resulteert in een misschien wel bevreemdende, maar vooral bevredigende leeservaring. Weinig andere stripmakers doen het zoals Ware.

Voor wie slechte ogen begon te krijgen: dit is de uitgave die u met plezier naar de opticien stuurt. Koop in het voorbijgaan meteen ook een vergrootglas. Je weet maar nooit. Want je bent uren, zelfs dagen met dit indrukwekkende boek in de weer.

Titel : Rusty Brown
Auteur : Chris Ware

Uitgever : Concerto Books
ISBN : 9780375424328
Verschijningsdatum : september 2019


...

Rusty Brown - gekartonneerd - Chris Ware, Chris Ware, Boek Alle boeken bij Fnac

Fnac: Rusty Brown, Chris Ware, Chris Ware". Levering bij je thuis of in de winkel en -5% korting op alle boeken. Koop nieuw of tweedehands .

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://blog.fnac.be/