fbpx

Nieuw auteursbloed voor Thorgal

Thorgal

 Goed nieuws voor al diegenen die de reeks Thorgal de afgelopen jaren met een pruillip onthaalde. Ja, de reeks was er ernstig aan toe. Flauwe scenario's, een held die niet uit de verf kwam en voorspelbaarheid troef. De verschillende auteurs van de afgelopen jaren waren in één ding wél goed: uitmelken. Thorgal zag weliswaar alle hoeken van de kamer, alle kleuren van de regenboog, maar spannend was het niet meer. 

Met een (zoveelste) auteursverschuiving aan de top, lijkt het erop of de oude viking terug van weggeweest is. Tekenaar Rosinski gaf de fakkel door aan Fred Vignaux, die eerder al aan de spin-off over Kriss van Valnor mee tekende. Ook scenarist Yann verdiende zijn sporen in twee Thorgal spinoffs: De jonge jaren van Thorgal en Wolvin.
Album 37 is een losstaand verhaal waarin Thorgal een oude belofte wil naleven, opnieuw zijn gezin achterlaat en zich in een hels avontuur stort waar sekteleden, een tirannieke leider, voorspellingen en in blauwe vogels geïncarneerde mensen de dienst uitmaken. 

Het is nog te veel een heldenverhaal pur sang zonder de dubbele lagen die op het toppunt van de reeks voor de onderhuidse suspense zorgden. Ook de nieuwe tekenaar laat soms steken vallen met wat wel haastwerk lijkt. Maar niettemin doet het nieuwe auteursbloed verlangen naar datgene war we zo lang naar uitkeken: hoop voor deze klassieke, van oorsprong Belgische reeks. En dat was -bij Odin- te lang geleden.

Titel : De kluizenaar van Skellingar
Auteur : Vignaux & Yann

Uitgever : Le Lombard
ISBN : 9789064213236
Verschijningsdatum : november 2019


...

De kluizenaar van Skellingar - paperback - Yann, Fred Vignaux, Boek Alle boeken bij Fnac

Fnac: Deel 37, De kluizenaar van Skellingar, Yann, Fred Vignaux". Levering bij je thuis of in de winkel en -5% korting op alle boeken. Koop nieuw of tweedehands .

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://blog.fnac.be/