fbpx

Onklopbaar - Gerechtigheid en verse groente - De wetten van de strip getart

Onklopbaar

 Een zotte strip die foert zegt tegen alle geplogenheden, regels en technieken van het beeldverhaal, dat is Onklopbaar. Daarin een jonge, wat dommig ogende kerel in een zwartgeel superheldenpak die van het ene plaatje in en naar het andere overloopt en de wetten van de strip op zijn kop zet. De laatste die bij ons iemand zo'n spielereien uithaalde, was Merho in het cult-stripverhaal van De Kiekeboes: -Album 26. De Kiekeboes kwamen daarin terecht in een wereld waar elk decor omviel, ze van het ene plaatje naar het ander overstapten of elkaar uitgomden.


In dit eerste deel van Onklopbaar haalt Fransman Jousselin zulke fratsen op werkelijk élke pagina uit, tot groot jolijt van eender die zich over buigt. Een striplezer gaat doorgaans van plaatje één naar twee om zo in chronologische orde verder te gaan. Niet zo in dit pareltje. U gaat van plaatje twee naar plaatje vier en terug naar het begin om van daaruit naar plaatje zeven te gaan. Want zoals het titelpersonage zegt: 'Tijd is ruimte en ruimte is tijd'. Snapt u 'm? Niet? Dan best even het boek openslaan in Fnac. Doe me een plezier en blader meteen naar de derde gag. Veel plezier.

Titel : Onklopbaar - Gerechtigheid en verse groente
Auteur : Pascal Jousselin

Uitgever : Dupuis
ISBN : 9031437239
Verschijningsdatum : augustus 2019


...

Gerechtigheid en verse groente - gekartonneerd - Pascal Jousselin, Boek Alle boeken bij Fnac

Fnac: Deel 1, Gerechtigheid en verse groente, Pascal Jousselin". Levering bij je thuis of in de winkel en -5% korting op alle boeken. Koop nieuw of tweedehands .

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://blog.fnac.be/