fbpx

De Daltons 1 & 2 - Tweeluik over de echte Daltons

De Daltons

 'De Daltons gaan het onrecht bestrijden', pocht Grattan Dalton tegenover zijn liefje. Zijn broer Frank, een marshall, is dan net doorgeschoten. 'De kranten zullen je ook nieuwtjes over me vertellen en onze avonturen zullen de literaire salons van het land veroveren', weet Grattan nog. We schrijven mei 1888. De drie overgebleven broers hunkeren zowel naar wraak als rechtvaardigheid.


Het zijn diezelfde broers die opduiken in Lucky Luke, maar het zijn niet de Daltons die u kent. U kan niet meer volgen? Zo zat het in elkaar: Bob, Grattan, Bill en Emmett doken weliswaar op in een Lucky Luke-verhaal uit 1951, maar Morris liet ze op de laatste pagina's allemaal ombrengen in een raid. Luke's bekende, gezworen vijanden -Averell, Joe, Jack en William- zijn de fictieve neven van de echte Daltons. Dommer en onnozeler, en spek voor de bek voor een humoristische westernreeks als Lucky Luke.
Niets daarvan in dit semi-realistische tweeluik waar auteurs Visonneau en Alonso het echte verhaal zo waarheidsgetrouw mogelijk brengen. De rauwheid van die tijd is duidelijk aanwezig, van humor is amper sprake. En onbesproken zijn en blijven de broertjes niet. Hun baan resulteert in amper erkenning, wat hem er toe aanzet de Daltonbende op te richten…

Titel : De Daltons
Auteur : Olivier Visonneau & Jesús Alonso

Uitgever : Silvester
ISBN : 9789463065061
Verschijningsdatum : april 2019


...

De daltons,01:De eerste dode - paperback - Olivier Visonneau, Jesús Alonso, Boek Alle boeken bij Fnac

Fnac: De daltons,01:De eerste dode, Olivier Visonneau, Jesús Alonso". Levering bij je thuis of in de winkel en -5% korting op alle boeken. Koop nieuw of tweedehands .
...

De Daltons 02: De Laatste - paperback - John Visonneau, Boek Alle boeken bij Fnac

Fnac: De Daltons 02: De Laatste, John Visonneau". Levering bij je thuis of in de winkel en -5% korting op alle boeken. Koop nieuw of tweedehands .

Related Posts

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://blog.fnac.be/