fbpx

Wie wint de Fnac Stripprijs 2021?

Captur_20210531-133511_1Fnac Stripprijs 2021

Fnac België heeft 'Ik kom van ver, maar blijf niet lang' uitgeroepen tot winnaar van de Fnac Stripprijs 2021. Uit 10 finalisten werd deze graphic novel van scenarist Enzo Smits en tekenaar Ward Zwart terecht bekroond.

Ik kom van ver, maar blijf niet lang

Eind jaren 90. De dertigjarige Gus keert na de split van zijn rockband en de breuk met zijn vriendin terug naar zijn geboortedorp. Het lijkt alsof de tijd er sinds zijn vertrek heeft stilgestaan. Samen met Cas, Frank en Saul slijt hij de last days of summer afwisselend in het skatepark en het repetitiekot. Net wanneer het lijkt alsof alles voor eeuwig en altijd hetzelfde zal blijven, volgt een nacht die alles lijkt te veranderen.

Ik kom van ver, maar blijf niet lang

 

Scenarist Enzo Smits

Enzo Smits wordt geboren in Mol in 1988. Hij volgt audiovisuele kunsten aan LUCA School of Arts in Brussel en studeert af in 2014 met 'All we ever wanted was everything', een kortfilm over een groepje skateboarders in een Vlaams dorp. Voor het Canvas-programma 4x7 maakt hij de kortfilm 'It won't be long now'. In 2017 out hij zich als stripscenarist en werkt hij voor het eerst samen met Ward Zwart voor de graphic novel 'Wolven'.

 

Tekenaar Ward Zwart

De Antwerpse tekenaar Ward Zwart (°1985) werkte als illustrator voor o.a. Weekend Knack, De Morgen, De Standaard, The New York Times en HBO. Zijn prachtige zwart-witte potlood- en houtskooltekeningen baden in een melancholische sfeer die tegelijk grappig en donker zijn. Ward Zwart overleed in oktober 2020 op 35-jarige leeftijd.

 

Finalisten Stripprijs

Sinds 2013 zet Fnac België jaarlijks 10 finalisten in de kijker tijdens de jaarlijkse Stripprijs. Benieuwd wie de 10 finalisten waren? 

Je ontdekt ze hier:

Aaron – Ben Gijsemans

Ondanks alles – Jordi Lafebre

Sapiens – Yuval Noah Harari

De schreeuw van de Moloch – Jean Dufaux

De 5 rijken – Lewelyn

Duke Mijn Laatste Gebed – Yves H.

Terug naar Aldebaran– Léo

Beestenburcht – Xavier Dorison

Het goud van de zwendelaar – Guarnido Ayroles

Ik kom van ver, maar blijf niet lang – Enzo Smits, Ward Zwart

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://blog.fnac.be/