fbpx

5 kerstfilms die je moet gezien hebben

pexels-jameel-hassan-754430Kerstfilms

Kerstfilms, you love them or you hate them. Hoe dan ook, in december kan je er niet omheen. De kerstfilms komen weer massaal uit de kast. Voor sommigen zijn het films boordevol clichés, voor anderen zijn kerstfilms een jaarlijks terugkerend guilty pleasure. Maar welke films moet je nu gezien hebben? Wij serveren 5 kerstfilms die wél de moeite waard zijn.  

Love Actually (2003)

Love Actually is een romantische kerstkomedie met een indrukwekkende cast: Hugh Grant, Liam Neeson, Colin Firth, Emma Thompson, Keira Knightly en vele anderen. Het verhaal speelt zich af in de periode voor Kerstmis. De film schetst in verschillende verhaallijnen het leven van acht koppels die op zoek zijn naar de liefde. Met een speciale vermelding voor het optreden van Rowan Atkinson – Mr. Bean – die een glansrolletje heeft als bediende in een juwelenwinkel.


 

Home alone (1990)

Home Alone is misschien wel de bekendste kerstfilm aller tijden. Hoofdrolspeler Kevin - Macaulay Culkin – wordt door zijn ouders per ongeluk thuis achtergelaten en moet noodgedwongen het huis beschermen tegen een stel onhandige inbrekers. Slapstick is nooit veraf, maar de film bevat ook oprecht grappige en mooie momenten.

 

The nightmare before Christmas (1993)

Fans van Tim Burton kunnen hun hartje ophalen met deze onconventionele kerstfilm. Jack Skellington, bijgenaamd The Pumpkin King, woont in Halloween Town en hij wil de kerstsfeer van Christmas Town in zijn stad verspreiden. Hij doet er alles aan om zijn plannen tot uitvoer te brengen, tot zelfs de kidnapping van de echte Kerstman. The Nightmare before Christmas is een intense en schitterende stop-motion-animatiefilm met ietwat morbide kantjes. Een must-see!

 

Miracle on 34th street (1994)

In dit klassieke kerstsprookje wordt Kris Kringle door Macy's warenhuis ingehuurd als kerstman. Een gewetenloze rivaal van Macy's stelt alles in het werk om het zo belangrijke en rijke warenhuis over te nemen. Miracle on 34th Street is een ontroerende en mooie kerstfilm voor het hele gezin.

Bad Santa (2003)

Toegegeven: Bad Santa hoort níet thuis in het rijtje van klassieke kerstfilms. Bad Santa wordt wel eens de minst politiek correcte kerstfilm aller tijden genoemd. Billy Bob Thornton speelt de pannen van het dak als Willie, een grofgebekte oplichter en dief, die verkleed als Kerstman warenhuizen besteelt. Bad Santa is géén feelgood familie kerstfilm: er wordt gevloekt, gescholden en gezondigd. En misschien is dat net de grootste troef van deze zwarte kerstkomedie.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://blog.fnac.be/