fbpx

Klaar voor de lenteschoonmaak?

springKlaar voor de lenteschoonmaak?

Weer of geen weer, het is tijd voor de jaarlijkse lenteschoonmaak! En dat betekent kasten opruimen, rommel weggooien, ramen poetsen, tapijten reinigen,… kortom: steek de handen uit de mouwen en maak je huis klaar voor de lente. Maar hoe begin je eraan? Wij bundelen een paar verfrissende boekentips en must-haves om al je klusjes tot een goed einde te brengen.

Opruimen en weggooien

Opruimen is een kunst. Alles begint bij durven weggooien. Wees kritisch voor jezelf en vraag je af of die hopeloos verouderde jas of die gebarsten vaas je gelukkig maken. Is het antwoord neen, weg ermee! De kunst van het weggooien van Nagisa Tatsumi geeft je nieuwe inspiratie bij het opruimen zodat je spullen kunt weggooien zonder schuldgevoel. 


Volgens de Japanse Marie Kondo is de sleutel tot succesvol opruimen om alleen zaken te bewaren waar je echt van houdt, en de rest weg te doen. In haar boeken Opgeruimd en Opgeruimd op het werk helpt Marie Kondo je op inspirerende wijze stap voor stap om je huis, je werkomgeving én je leven op orde te krijgen.

De gouden raad van Tante Kaat is intussen een klassieker. Zij geeft praktische tips om komaf te maken met rommel in je huis en tuin en alles wat erbij hoort op orde te houden.

Aan de slag

En dan nu de grote middelen: afstoffen, meubels boenen, vlekken verwijderen, ramen lappen, badkamer schrobben,…
Zamarra Kok heeft als missie ieders leven gemakkelijker te maken. Hoe pak je de schoonmaak aan? Wat heb je nodig? Als koningin van de schoonmaak is ze op de hoogte van alle laatste snufjes, gadgets en producten. Ze probeert alles zelf uit en weet het antwoord op alle huishoudvragen en ergernissen die je maar kan bedenken.

Een fris opgeruimd en schoon huis brengt rust in hoofd en lichaamDe grote schoonmaakbijbel geeft je tips & tricks van schoonmaakexperts om je huis om te toveren tot een schoon, gezellig huis. 

Het grote poetsboek staat boordevol wetenswaardigheden, handige schema's, duurzame tips en slimme trucjes voor de lenteschoonmaak

Voor de studenten is er het studentenpoetsboek met vrolijke en eenvoudige tips voor een proper kot met een fris ruikende koelkast en een hygiënische keuken.

Jong geleerd is oud gedaan

Heb je kleine rommelmakers in huis? Laat je kinderen actief meehelpen met de lenteschoonmaak. Ruim samen op, geef ze een doekje om af te stoffen of laat ze de stofzuiger eens uitproberen. Met een mini schoonmaakset wordt samen poetsen net iets leuker.

In het boekje Kiki & Jax van Marie Kondo maak je kennis met 2 vrienden die samen veel plezier maken maar die heel verschillend zijn. Kiki is een verzamelaar en Jax houdt van opruimen. Benieuwd hoe deze beste vrienden samen een oplossing vinden? 


Must-haves

Om grondig te poetsen, heb je goed materiaal en de juiste toestellen nodig. Een stoomreiniger is een efficiënt toestel om schoon te maken zonder chemische reinigingsmiddelen. Voor de ramen gebruik je een ruitenwasser om je ramen onberispelijk te laten schitteren zónder strepen. Een robotstofzuiger is dan weer onmisbaar om je huis het hele jaar lang stofvrij te houden zonder dat jij zelf iets hoeft te doen.

Zijn alle klusjes geklaard? Haal een luchtreiniger in huis voor gezonde, schone lucht in huis en geniet na van het harde werk en het oogverblindende resultaat.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://blog.fnac.be/