fbpx

Maak je tuin lenteklaar

pexels-gary-barnes-6231722Maak je tuin lenteklaar

Ook al komt de lente maar langzaam op gang, je kan gerust al aan de slag in de tuin. April is de ideale maand om je tuin lenteklaar te maken. Opruimen, snoeien, zaaien, planten,… of misschien wil je dit jaar je eigen moestuin beginnen? In onze boekentips vindt zowel de beginnende als de ervaren tuinier handige do's-and-don'ts voor een mooie tuin. Tintelen je groene vingers al?

Tuinieren voor beginners

Alle begin is moeilijk, maar je moet wel ergens ooit beginnen. Tuinieren doe je zo is het perfecte handboek voor de beginnende tuinier. Wil je een nieuwe tuin aanleggen of een volgroeide tuin naar je hand zetten? Je kan meteen aan de slag met plantenwijzers, jaarplanners en probleemoplossers.

Ook al heb je een piepkleine tuin, ook dan heb je meer mogelijkheden dan je denkt. De nieuwe kleine tuin geeft je inspiratie en toont hoe je inventief kan zijn met muren, vijvers, potten en bakken.

Wil je wat meer weten over bomen? In De juiste boom voor elke tuin leert groendeskundige Martin Hermy je waarom je bomen moet planten, hoe je plant, welke bodem ze nodig hebben, of welke bomen beter aangepast zijn aan de klimaatverandering.


Begin je eigen moestuin

Slim tuinieren en tijd overhouden om in de zon te zitten tussen de courgettes en de kolen: dat is de filosofie van Mme Zsa Zsa. In dit boek vind je een volledige handleiding voor ecologisch moestuinieren, 75 groentenrecepten en uitgebreide kooktips.

Je hebt maar een klein oppervlak nodig om elke maand zelfgezaaide of zelfgeplante groenten te eten. In De Urban moestuin vind je praktische adviezen, teeltplannen en heldere foto's voor een geslaagde moestuin. 

Het zakboek voor de hapklare moestuin is een must voor liefhebbers met groene vingers en moestuiniers die nieuwe groenten willen ontdekken.

Wim Lybaert leerde Vlaanderen tuinieren. Hij bundelt al zijn kennis en verklapt je zijn trucs om dikke, zoete tomaten te kweken, om de wortelvlieg te verschalken, je eigen aspergebed aan te leggen en de perfecte compost te oogsten.


Duurzaam tuinieren

Natuurlijk tuinieren is hét handboek voor biologisch en duurzaam tuinieren. Het staat boordevol tips voor wie bewust wil tuinieren met aandacht voor het milieu. Hoe bestrijd je ongedierte? Hoe bescherm je je planten tegen het weer? Welke planten zijn nuttig? Welke bloemen ruiken het lekkerst? Je komt alles te weten in deze must-have voor de biologische tuinier.

Tuinieren met de kinderen

Ook voor kinderen is het fijn om in de tuin te werken en met hun eigen ogen te zien hoe alles groeit en bloeit. In Tuinieren is leuk vind je heel wat groene ideeën voor kinderen, van zelf tomaten en komkommers kweken, tot knutselprojecten zoals leuke bloempotjes maken van oude flessen.

Luuk en Lotje Moestuinieren is een vrolijk en herkenbaar prentenboek over de moestuin. Luuk en Lotje planten en zaaien hun eigen groentjes en zelfs een snoepboom! Maar zal die wel groeien?

De juiste tools

Heb je het nodige materiaal om aan de slag te gaan in je tuin? Bij Fnac vind je een ruim assortiment tuingereedschap, van plantenbakken, zaden, gieters, harken tot snoeischaren en grasmaaiers.

En dan nu aan het werk!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://blog.fnac.be/